back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Σκύρο

Διαβάστε επίσης

Το έντονο κύμα της κακοκαιρίας πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, από τις πρώτες απογευματινές ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο λόγω των πλημμυρών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.

Παραμένει σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας σε δημοτική οδό στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας, λόγω υλικών ζημιών σε τμήμα γέφυρας που οδηγεί στην παραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα