back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αγωνία για τους δύο από τους τρεις λουόμενους άνδρες από τα Σκόπια, οι οποίοι αγνοούνται από νωρίς χθες το απόγευμα στην παραλία Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν τα ισχυρά ρεύματα τους παρέσυραν και σταδιακά χάθηκαν από το οπτικό πεδίο των υπολοίπων.

Ο ένας εκ των τριών, 25 ετών, βρέθηκε από σέρφερ και διασώθηκε. Συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού από 2 μεγάλα καράβια – ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό- και σκάφη του λιμενικού καθώς και από κάποια αλιευτικά. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ και το έργο των δυνάμεων είναι δύσκολο. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ηλικίας 28 και 30 ετών.

Την κήρυξη της Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος μετά τις εκτεταμένες ζημιές στο νησί από την χθεσινή κακοκαιρία. Φθινοπωρινό το σκηνικό και σήμερα καθώς θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για όσους ταξιδεύουν αφού στο Αιγαίο αναμένονται οι άνεμοι να φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Σειρά προκλήσεων από την Τουρκία με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να φωτογραφίζεται στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με χάρτη που του δόθηκε ως δώρο, στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια. Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του διαμηνύει ότι η Τουρκία έχει σχέδια για να υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποίο κατά δήλωσή του θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια» -και στα οποία μάλιστα έχουν γίνει «οι απαραίτητες προσθήκες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από την Κροατία λέγοντας ότι είναι «ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε πίσω από το Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στον αναθεωρητισμό, ενάντια σε κάθε είδους προσπάθεια αλλαγής συνόρων με τη βία, ενάντια στον πόλεμο».

Ο Καναδάς θα επιστρέψει επισκευασμένες ρωσικές τουρμπίνες στη Γερμανία, οι οποίες απαιτούνται για τη συντήρηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 -κατ’ εξαίρεση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας- όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Φυσικών Πόρων της χώρας. Η Ουκρανία είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην παράδοση μιας τουρμπίνας από τον Καναδά στη ρωσική Gazprom για την αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν σε αντίθεση με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Τόσο ο Καναδάς όσο και η Γερμανία, όμως, φαίνεται πως δεν επιθυμούν η τουρμπίνα να είναι μια δικαιολογία για τη Ρωσία προκειμένου να μειώσει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσαν μέσω συνεντεύξεων στην εφημερίδα The Telegraph ότι θα είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές για την άνω βουλή στην Ιαπωνία, μια εκλογική αναμέτρηση που επισκιάστηκε από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νάρα. Ο νυν πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, που είναι και το φαβορί για τη νίκη στις εκλογές, κατήγγειλε τη «βάρβαρη» ενέργεια εναντίον του πρώην μέντορά του, αλλά επέμεινε στη σημασία «να υπερασπιστούμε τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές που αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας». «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία», τόνισε.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα