back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη τα κρούσματα του κορωνοϊού και σήμερα, με τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά να αγγίζουν τα 13.306 ενώ μεταξύ αυτών καταγράφηκαν και 2.743 επαναλοιμώξεις.

Παράλληλα, 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 103 παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Στο μεταξύ μία νέα υποπαραλλαγή της Ο5 εντόπισαν οι αρχές της Σαγκάης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από αρμόδιο αξιωματούχο. Το κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ στις 8 Ιουλίου, συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της υγειονομικής επιτροπής της πόλης.

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου τουρίστα που χθες παρασύρθηκε από τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Οι ελπίδες ωστόσο έχουν αναπτερωθεί από το μεσημέρι που βρέθηκε σώος ο άλλος αγνοούμενος. Ο 30χρονος βρέθηκε 14 μίλια νότια – νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, είναι καλή. Όπως ανέφερε στη Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει καθώς βρήκε μία μπάλα η οποία είχε παρασυρθεί από τον αέρα στη θάλασσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες το νησί. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, έκανε λόγο για ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και που είχαν ως αποτέλεσμα τις εκτεταμένες ζημιές στο νησί. Παράλληλα ο κ. Μαυρίκος σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης.

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στα Γιάλτρα Ευβοίας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία επιχειρεί για την κατάσβεση με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Δύο εστίες η μία πίσω από το Δημοτικό στάδιο του Πύργου στην Ηλεία και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στην παραλιακή περιοχή της Σπιάντζας, κινητοποίησε την πυροσβεστική. Η πρώτη φαίνεται να οριοθετείται ενώ στη δεύτερη επιχειρούν 19 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια, απολύτως καταδικαστέα χαρακτηρίζει η Αθήνα τη δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος- που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία- ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η κίνηση αυτή αποτελεί, δυστυχώς, μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας, όπως αναφέρουν, είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης- αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή, σύνεση και αμέριστη μέριμνα. Είμαστε προετοιμασμένοι, καλύτερα από ποτέ, να διαχειριστούμε την τουρκική επιθετικότητα συνολικά», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτώμενος σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ξεκινούν αύριο οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Με τον τριπλάσιο στόλο μας, στην πιο μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας της εβδομάδας. Η μάχη της καθημερινότητας συνεχίζεται παντού και πάντα”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος για αύριο με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα