back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες πριν η Ρωσία κλείσει για επισκευές τον αγωγό Nord Stream 1 που τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ προειδοποιεί ότι η γηραιά ήπειρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένων ενεργειακή κρίση.

Είχαν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις το Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως “όπλο” εναντίον της Ευρώπης. Ήδη το Βερολίνο προετοιμάζεται για έναν «πολύ δύσκολο χειμώνα», καθώς πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες τιμές ενέργειας και βασικών αγαθών.

Η αναμενόμενη ενεργειακή κρίση και οι τρόποι αντίδρασης της Ευρώπης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος του Eurogroup που συνέρχεται αύριο στις Βρυξέλλες. Στη Βελγική πρωτεύουσα μεταβαίνει και ο Χρήστος Σταϊκουρας ο οποίος θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του eurogroup και του ecofin.

Ιστορικό υψηλό καταγράφει φέτος η τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο Διευθυντής Επικοινωνίας του τουριστικού κολοσσού TUI, Άαγκε Ντινχάουπτ: «Δεν υπάρχει κανένας τομέας ή προορισμός προς την Ελλάδα που να μην έχει ζήτηση», την ίδια ώρα που, πολύ αυξημένη είναι και η ζήτηση τόσο για διακοπές πολυτελείας όσο και για τις κρουαζιέρες».

Εγκύκλιο με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους στον επισιτισμό και τον τουρισμό να δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα με αναλογικά λιγότερες ώρες ανά ημέρα, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας. Έτσι, οι εργαζόμενοι μετά από αίτηση τους στο Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη, αντί για 5νθημερο και 8ωρο θα έχουν τη δυνατότητα 6ημερης εργασίας, με ημερήσιο ωράριο 6 ώρες και 40 λεπτά. Για απαράδεκτη παρέμβαση του Υπουργείου έκανε λόγο η ΓΣΕΕ.

13.306 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Μεταξύ τους 2.743 επαναλοιμώξεις. 103 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 28 είναι οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου. Αποκλιμάκωση των δεικτών στο τέλος του μήνα “βλέπουν”οι ειδικοί και εκτιμούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αντέξει.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο ακόμα και να αποπέμψει προσωρινά την Τουρκία, σημειώνουν σε επιστολή τους στους Financial Times», δυο Αμερικανοί αξιωματούχοι. Χαρακτηρίζουν “ανατολίτικο παζάρι” τη στάση της Άγκυρας στο ζήτημα της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, ενώ επισημαίνουν ότι κάθε παραχώρηση των συμμάχων αποτελεί νίκη για τον Ερντογάν και τον βοηθά να ενισχύει τη θέση του στο εσωτερικό της χώρας του. Την επιστολή υπογράφουν, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μαρκ Γουάλας και η Μαντελίν Τζόανσον, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι στο Πρόγραμμα για την Δημοκρατία στην Τουρκία.

«Την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απολύτως καταδικαστέας πράξης» του κόμματος Μπαχτσελί να τυπώσει χάρτη στον οποίο ελληνικά εδάφη απεικονίζονται ως τουρκικά, ζητά η Αθήνα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

«Για ακραία, παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί» έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση», χαρακτηρίσε τη νέα πρόκληση της Τουρκίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην Ιαπωνία, το φιλελεύθερο κόμμα του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού, Σίντζο Άμπε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται στις σημερινές εκλογές για την ανανέωση της ιαπωνικής Άνω Βουλής. Οριστικά αποτελέσματα αναμένονται αύριο. «Είναι σημαντικό ότι μπορέσαμε να διοργανώσουμε αυτές τις εκλογές σε μια στιγμή που η βία τάραξε τα θεμέλια των εκλογών», δήλωσε ο νυν πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, μετά την ανακοίνωση του exit poll.

Ολονύχτιες θα είναι και σήμερα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου τουρίστα από τα Σκόπια που χθες παρασύρθηκε από τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δύο φίλοι του 39 και 30 ετών αντίστοιχα που επίσης αγνοούνταν στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο 30χρονος Ιβάν κατάφερε να επιβιώσει περισσότερες από 18 ώρες, χάριν μιας πλαστικής μπάλας που είχε παρασυρθεί από τα κύματα και την οποία χρησιμοποίησε σαν σωσίβιο μέσο.

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές Λευκάδας. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό νεαρού τουρίστα, ο οποίος αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Μύλου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες το νησί. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Μαυρίκος, διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα πιστωθεί στους δικαιούχους το επίδομα ρεύματος, για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022. Θα κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα τρία πύρινα μέτωπα στον νομό Ηλείας. Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στα Γιάλτρα Ευβοίας.

Ξεκινούν αύριο οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26,1 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα