back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν δυο νεαρούς κολυμβητές που χάθηκαν στην θάλασσα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δίνουν στελέχη του λιμενικού.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ και η αγωνία για τον εντοπισμό τους μεγαλώνει μέσα στη νύχτα. Πρόκειται για μία παρέα τριών ατόμων από τα Σκόπια που πήγαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλου τους. Τα τρία άτομα βούτηξαν στην παραλία ωστόσο τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν. Λουόμενοι κάλεσαν άμεσα το Λιμενικό. Ένας σέρφερ πρόλαβε και έπιασε τον 25χρονο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Σειρά προκλήσεων από την Τουρκία με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και πολιτικό εταίρο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να φωτογραφίζεται στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με χάρτη που του δόθηκε ως δώρο στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, o Χουλουσί Ακάρ διαμηνύει ότι η Τουρκία έχει σχέδια για να υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποίο κατά δήλωσή του θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια» -και στα οποία μάλιστα έχουν γίνει «οι απαραίτητες προσθήκες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από την Κροατία λέγοντας ότι είναι «ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε πίσω από το Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στον αναθεωρητισμό, ενάντια σε κάθε είδους προσπάθεια αλλαγής συνόρων με τη βία, ενάντια στον πόλεμο»

Συνεχίζει το κύμα κακοκαιρίας να πλήττει περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και στην Αττική. Στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και τη Σκύρο έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις, ενώ σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή βρίσκονται Αρχές και κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς τα φαινόμενα πλήττουν την περιοχή με έντονες χαλαζοπτώσεις.

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 18.214 νέες μολύνσεις, 23 νέους θανάτους και 101 διασωληνωμένους ασθενείς. Από αυτές 3.895 είναι επαναλοιμώξεις.

Σφοδρές ταραχές στην Σρι λάνκα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της χώρας Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την εισβολή διαδηλωτών στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία οι οποίοι ζητούσαν την παραίτησή του μετά από μήνες αναταραχών λόγω της οικονομικής κρίσης στη Σρι Λάνκα.

Περισσότερες από 90 χιλιάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατέγραψε τους τελευταίους δύο μήνες η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους , Βασίλης Κορομάντζος, τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απελευθέρωση των χώρων που καταλαμβάνουν παράνομα δίκυκλα.

Ένας 13χρονος συνελήφθη, ενώ ένας ακόμα 14χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, ως μέλη ομάδας περίπου 10 ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο, κάνοντας χρήση και σιδερογροθιάς, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Συνελήφθη επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΚΑΙΡΟΣ

νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα