back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σρι Λάνκα: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους ηγέτες της χώρας να ενεργήσουν «ταχύτατα» για να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα

Διαβάστε επίσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τους μελλοντικούς νέους ηγέτες της Σρι Λάνκα να ενεργήσουν «ταχύτατα» για να αποκαταστήσουν την οικονομική σταθερότητα και να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα ανακοίνωσε την παραίτησή του κι εγκατέλειψε την κατοικία του, στην οποία εισέβαλαν διαδηλωτές.

Η νέα κυβέρνηση της Σρι Λάνκα θα πρέπει «να εργαστεί γρήγορα για να εντοπίσει και να εφαρμόσει λύσεις που θα επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα και θα κατευνάσουν τη δυσαρέσκεια του λαού», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Μπανγκόκ, την οποία επισκέπτεται ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης στη Σρι Λάνκα να μην επιτεθούν σε διαδηλωτές ή δημοσιογράφους, αλλά επέκριναν επίσης τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες Σάββατο όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα είχε μια τεταμένη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα, που διήρκεσε αρκετές δεκαετίες, αλλά και της στενής οικονομικής συνεργασίας του με την Κίνα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα προσφέρθηκαν να στηρίξουν τη νησιωτική χώρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα