back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Καραμανλής: Θα επανεξεταστούν οι διατάξεις που αφορούν τα δίκυκλα οχήματα των διανομέων στο πλαίσιο του νέου ΚΟΚ

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επανεξετάσει τις διατάξεις που αφορούν τα δίκυκλα οχήματα των διανομέων στο πλαίσιο του νέου ΚΟΚ, προανήγγειλε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αναμορφώσει μέχρι το τέλος του έτους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τα δίκυκλα οχήματα των διανομέων.

Σε ό,τι αφορά στην φόρτωση των οχημάτων, τετράτροχων και δικύκλων, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι ο ισχύων ΚΟΚ, με το άρθρο 32, προβλέπει όλους τους κανόνες που θα πρέπει να πληρούνται, δηλαδή, το μεικτό βάρος να μην υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο, να μην περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εξέχει το φορτίο άνω του 30%.

Μάλιστα στο εν λόγω άρθρο του ΚΟΚ, ρητώς αναφέρεται ότι «τα όποια εξαρτήματα θα πρέπει να στερεώνονται καλά», ώστε να μην δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παράλληλα, με τα άρθρα 81 και 82 του ΚΟΚ, περί μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών των οχημάτων, προβλέπεται αυτά να μην δημιουργούν κινδύνους για τους επιβαίνοντες και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα