back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νότια Κορέα: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Αναστολή της ενημέρωσης

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα αναστείλει τις ανεπίσημες ενημερώσεις των ΜΜΕ που πραγματοποιούσε σχεδόν καθημερινά, από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σήμερα Δευτέρα, επικαλούμενο τους αυξημένους αριθμούς των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, ενώ μία δημοσκόπηση έδειξε μείωση στα ποσοστά της δημόσιας αποδοχής του.

Ο τερματισμός των ενημερώσεων αυτών, που έσπασαν μία μακροχρόνια παράδοση, καθώς ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-γέολ επεδίωξε να ενισχύσει τη διαφάνεια, γίνεται σε μία περίοδο πολλών ερωτηματικών που διατυπώνονται γύρω από σκάνδαλα, αλλά και κομματική αστάθεια.

Το ποσοστό της δημόσιας αποδοχής του Γιουν καταγράφηκε στο 37% σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα (Realmeter) μειωμένο από ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 52%, όπως είχε καταγραφεί στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ ποσοστό 57% των συμμετεχόντων δεν εγκρίνουν σήμερα την απόδοσή του από την άσκηση των καθηκόντων του.

Σε μία ανακοίνωσή του, το γραφείο του Γιουν δήλωσε ότι και η δημοσιογραφική κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του προέδρου, επίσης θα περιοριστεί, με τους εκπροσώπους Τύπου του προεδρικού γραφείου, να ενημερώνουν κυρίως, μέσω γραπτών σχολίων μαζί με φωτογραφίες και βίντεο των διαφόρων εκδηλώσεων, έναντι της διεξαγωγής συνεντεύξεων Τύπου με φυσική παρουσία.

“Με δεδομένη την ευαισθησία της κατάστασης για την εξάπλωση των μολύνσεων ζητούμε την κατανόησή σας,” ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων, με μερικούς από τους ειδικούς να προειδοποιούν για εκατοντάδες χιλιάδες νέων περιστατικών μόλυνσης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα 12.693 νέα περιστατικά μόλυνσης και 18 νέους θανάτους από την COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να έχει αυξηθεί στα 18.524.583 περιστατικά μόλυνσης, με συνολικό αριθμό 24.661 θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Αφού κατόρθωσε να διατηρήσει σε μικρά νούμερα τις μολύνσεις και τους θανάτους για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας, με την εφαρμογή μέτρων ιχνηλάτησης κρουσμάτων, αλλά και περιορισμών, η Νότια Κορέα προχώρησε σε άρση των απαγορεύσεων αυτή τη χρονιά, παρά το μεγάλο κύμα των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα