back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θ. Εξαδάκτυλος: Επιβεβλημένη η χρήση μάσκας σε συνθήκες συνωστισμού-Άμεσα η 4η δόση σε άνω των 60

Διαβάστε επίσης

11-07-2022

Τοπίο στην ομίχλη μοιάζει το μέλλον της πανδημίας μετά από 30 μήνες ανατροπών, περιορισμών, ανασφάλειας και οικονομικής δοκιμασίας. Με τον SARS-CoV-2 να αλλάζει διαρκώς πρόσωπα και τις συνεχείς μεταλλάξεις να απομακρύνουν το χρονικό ορόσημο για τη λήξη της πανδημίας, το επικρατέστερο σενάριο «δείχνει» πλέον πως στο μέλλον ο ιός θα γίνει ενδημικός και θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με αυτόν.

Υπέρ του εμβολιασμού με τη δεύτερη αναμνηστική ή τέταρτη δόση και της χρήσης μάσκας, μαζί με όλα τα άλλα μέσα που εμποδίζουν τη μετάδοση του covid, λόγω της αυξημένης διασποράς  σε αυτό το διάστημα, τάχθηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Όταν βρισκόμαστε σε συνθήκες συνωστισμού πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα» τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Σημείωσε μάλιστα με έμφαση πως «δεν πρέπει ως κοινωνία να φτάσουμε μετά από δύο χρόνια να χρειαζόμαστε την απειλή επιβολής προστίμου προκειμένου  να ακολουθήσουμε μια απλή ιατρική συμβουλή, με την οποία θα οφείλαμε να είχαμε εξοικειωθεί στα δυόμισι χρόνια της πανδημικής  δοκιμασίας».

O επικεφαλής του ΠΙΣ xτύπησε καμπανάκι για την τέταρτη δόση επισημαίνοντας πως είναι ξεκάθαρη η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών.

Όπως σημείωσε  «όσοι -ηλικίας άνω των 60- δεν έχουν κάνει την τέταρτη δόση ή δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα, αντιμετωπίζουν τον ιό με λιγότερη άμυνα» και τους κάλεσε «να εμβολιαστούν και να μην περιμένουν τον Σεπτέμβριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα