back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ο αριθμός των νεκρών από το συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ντονμπάς ανήλθε σε 35

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των νεκρών από το συγκρότημα διαμερισμάτων που επλήγη το σαββατοκύριακο από ρωσικές ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ανήλθε σήμερα σε 35, με το έργο των σωστικών συνεργείων να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί τέσσερις ημέρες μετά, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το πλήγμα εξαπολύθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

Πάνω από 320 τόνοι από συντρίμμια απομακρύνθηκαν από τον τόπο της επίθεσης και εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα, όπως έγραψε σήμερα στο Facebook η περιφερειακή διεύθυνση επειγουσών καταστάσεων.

Ο Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Κυριακή ότι το πλήγμα ήταν “μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση” και ότι η Ρωσία θα πρέπει να θεωρηθεί, ως εκ τούτου, ότι προωθεί την τρομοκρατία.

Χθες, η Ρωσία η οποία αρνείται ότι στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους, ανακοίνωσε ότι “κατέστρεψε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης” μιας μονάδας του ουκρανικού στρατού της πόλης Τσάσιβ Γιαρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα