back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Παρασκευή ή Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα “Τουρισμός για όλους”

Διαβάστε επίσης

«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα “Τουρισμός προς όλους” ανακοίνωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
«Μέχρι να γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση- υπολογίζουμε πέντε μέρες από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα και από την ανακοίνωση των ονομάτων-  από την επόμενη μέρα, μπορούν οι δικαιούχοι να πάνε τις διακοπές τους. Μπορούν σε όλα τα ξενοδοχεία να φιλοξενηθούν».

Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα ανέφερε ότι «υπάρχουν συνδυαστικά τρία προγράμματα, κοινωνικός τουρισμός, το δεύτερο είναι το «North Evia-Samos Pass» και το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και 200.000 δικαιούχους με επιδότηση 150 ευρώ. Μπορέσαμε, επίσης, τα ΑμεΑ να έχουν επιδότηση 200 ευρώ».

Συνολικά για την εικόνα του τουρισμού η αρμόδια υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της λέγοντας ότι «το πρώτο τετράμηνο του 2022 καλύψαμε ένα μεγάλο κομμάτι του 2019. Αναμένουμε σε κάποιους προορισμούς να ξεπεράσουμε το 2019. Στο Νότιο Αιγαίο μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, ήρθαν 1.250.000 επιβάτες με απευθείας πτήσεις. Το ίδιο γίνεται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και στους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες και βλέπουμε επίσης πρώτον, ότι ο κόσμος επιθυμεί να ταξιδέψει, κλείνουν ακόμα και την τελευταία στιγμή, ενώ έχει παραταθεί η τουριστική περίοδος μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου».

Τέλος, αναφερόμενη στην απουσία προσωπικού στον τουριστικό κλάδο, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πολλοί νέοι άλλαξαν δουλειά εν μέσω πανδημίας ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν τηρείται από μια μειοψηφία των εργοδοτών και χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την ψηφιακή κάρτα η οποία από του χρόνου θα ισχύει και στον τουρισμό.
«Υπάρχει αυστηρή εργατική νομοθεσία, ενώ τα Υπουργεία κι ο ιδιωτικό τομέας θα συνεργαστούμε προκειμένου να λειτουργούμε όλοι σε ένα πλαίσιο. Επίσης, σημαντική είναι η τουριστική εκπαίδευση κι έχουμε ενσωματώσει στο Ταμείο ανάκαμψης 47 εκατ. ευρώ για να εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό με επιδοτούμενα σεμινάρια».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα