back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Ντονέτσκ σε επαφές με τη Βόρεια Κορέα ώστε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του

Διαβάστε επίσης

Η «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υποστήριξε σήμερα ότι η θανατική ποινή που ισχύει στην περιοχή αυτή δεν σχετίζεται με την προσπάθειά της για διεθνή αναγνώριση.

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο του Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι πολεμούσαν ως μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Όταν ρωτήθηκε αν η θανατική ποινή αμαυρώνει την εικόνα της ΛΔ του Ντονέτσκ, η Νατάλια Νικονόροβα απάντησε: «Θεωρούμε ότι η μισθοφορική δράση είναι ένα φρικτό έγκλημα επειδή οι άνθρωποι, έναντι αμοιβής, έρχονται σε μια άλλη χώρα να σκοτώσουν ανθρώπους, μολονότι δεν έχουν κάποια προσωπική σχέση με την εν λόγω σύρραξη».

«Ναι, είναι η βαρύτερη ποινή, όμως περιλαμβάνεται στη νομοθεσία μας και δεν συνδέεται με τη διαδικασία αναγνώρισης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από άλλα κράτη», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ και ο Μαροκινός Μπραχίμ Σααντούν καταδικάστηκαν τον περασμένο μήνα έπειτα από μια «δίκη παρωδία», όπως την χαρακτήρισαν Δυτικοί αξιωματούχοι. Όλοι τους άσκησαν έφεση.

Μέχρι στιγμής μόνο η Ρωσία και η Συρία αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ, όμως η Νικονόροβα είπε ότι γίνονται συζητήσεις και με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα