back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκτός φυλακής ο Δ. Λιγνάδης-Στην εισαγγελία ΠτΑ τα πρακτικά της δίκης αποφάσισαν οι δικαστές του ΜΟΔ

Διαβάστε επίσης

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Εξάλλου, λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αποφάσισαν να διαβιβαστούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τα πρακτικά της δίκης και οι μηνύσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το δικαστήριο με απόφασή του ζήτησε ακόμη από την εισαγγελία να διερευνήσει εάν έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. Μ σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Να σημειωθεί ότι ο Δ.Μ. είναι ο άντρας που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη για να καταθέσει.

Ακόμη με απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δ. Λιγνάδη το κινητό του και του λαπ τοπ του. Ακόμη του αφαίρεσε ομόφωνα το χρόνο της προφυλάκισή του από την ποινή που του επέβαλλε. «Έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» είπε στο Δ. Λιγνάδη η πρόεδρος και εκφώνησε το “λύεται η συνεδρίαση”.

Μετά το τέλος της δίκης του ο Δ. Λιγνάδης επέστρεψε στη φυλακή από όπου για να αποφυλακιστεί, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ που ορίστηκε ως εγγύηση και θα πρέπει να το έχει καταβάλει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2022.

Ο συνήγορος του ηθοποιού Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τις ψήφους των μελών του ΜΟΔ επί της ενοχής φαίνεται ότι ο εντολέας του κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος”. Είπε επίσης ότι αποδεικνύεται, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση” .

Η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση, δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελόντων Γιάννης Βλάχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικο σκέλος της απόφασης, θέμα που θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η αποφυλάκιση Λιγνάδη «προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης» υπογραμμίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων για βιασμό δύο ανηλίκων», αναφέρει σε νέα της δήλωση και τονίζει: «Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης. Προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». «Πάντως ο Λιγνάδης είναι βιαστής», καταλήγει.

«Η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, αλλά και με την ίδια τη βαρύτητα των πράξεων. Για τέτοιου είδους εγκλήματα, ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων, δεν υπάρχει κανένα έδαφος για επιείκεια στην ποινική μεταχείριση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και από το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε δεκτή η απόφαση του δικαστηρίου.

Επίθεση δέχθηκαν συγγενείς, φίλοι του Δημήτρη Λιγνάδη και η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Ελένη Κούρκουλα από τον κόσμο που φώναζε στο δικαστήριο «Ντροπή. Αίσχος. Να δώσετε τα παιδιά σας να φυλάει. Σαράντα χρόνια βίαζε παιδιά».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα