back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θέμα ωρών η απόφαση στη δίκη Λιγνάδη για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της κρίσης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε. Σήμερα, μετά από αποδεικτική διαδικασία που διήρκησε πέντε μήνες, πέφτει η «αυλαία» στη δίκη αυτή, που χρονικά, είχε φτάσει στη δικαιοσύνη λίγο μετά τις αποκαλύψεις από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 8 το πρωί, η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη, τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποσύρονται σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να αποφασίσουν, εκτιμώντας ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ώρες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος δικάζεται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα, βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα έχοντας στο πλευρό του τον αδελφό του Γιάννη Λιγνάδη και την πρώην πολιτικό και ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα, η οποία είναι φίλη του και είχε καταθέσει στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισής του. Παρόντες είναι και οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει ήδη εισηγηθεί προς τους δικαστές να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού, ζητώντας την απαλλαγή του μόνο για την υπόθεση του ενήλικα, ο οποίος παρά την απόφαση για βίαιη προσαγωγή του επέλεξε να μην εμφανιστεί στο ακροατήριο για να υποστηρίξει όσα είχε καταγγείλει στις δικαστικές αρχές.

Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά των προσώπων που σήκωσαν το βάρος των καταγγελιών ,όσο και από την πλευρά του κατηγορούμενου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας, καθώς από την ετυμηγορία των δικαστών εξαρτάται η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση και η προσωπική του ελευθερία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα