back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Σταθόπουλος: Ημέρα θλίψης για την πυροσβεστική οικογένεια, το επάγγελμά μας έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή το δυστύχημα με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου με τετραμελές πλήρωμα που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο,  παρασύροντας στο θάνατο τους δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος,  Δημήτρης  Σταθόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη τόσο για το τραγικό αυτό συμβάν όσο και για τις συνθήκες έντασης και άγχους μέσα τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες, ριψοκινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

«Είναι μια ημέρα θλίψης για το Πυροσβεστικό Σώμα και γενικότερα για την  πυροσβεστική οικογένεια. Δυστυχώς, πάντοτε συνέβαιναν και θα συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Το επάγγελμά μας έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Οι  συνθήκες εργασίας ενός πυροσβέστη είναι πάρα πολύ δύσκολες. Φεύγει από ένα μέρος και πηγαίνει σε ένα άλλο χωρίς να ξέρει πόσες μέρες θα χρειαστεί να μείνει εκεί. Μένει μέχρι να σβήσει η φωτιά. Ευελπιστούμε να μην υπάρξουν παρόμοια ή χειρότερα γεγονότα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σταθόπουλος, εκτίμησε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη, επισημαίνοντας ωστόσο την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Μέχρι στιγμής, ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης χαρακτηρίζεται αποτελεσματικός, με άμεσα αποτελέσματα. Στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί  φέτος, ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής έχει αντιδράσει άμεσα και δεν τις έχει αφήσει να εξελιχθούν σε μεγάλα μέτωπα. Όλες σβήνονται μέσα στο πρώτο 24ωρο. Αυτήν τη στιγμή έχουμε τη φωτιά στη Σάμο και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα