back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Καραμανλής: Τα έργα που αλλάζουν τη Χαλκιδική

Διαβάστε επίσης

Τα έργα που αλλάζουν τη Χαλκιδική παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν «πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση έπαιξε τη χώρα και το ευρωπαϊκό όραμα στα ζάρια» και αναφέρθηκε στα έργα συνολικού ύψους 165 εκ ευρώ, που υλοποιούνται στη Χαλκιδική. «Έργα που δίνουν λύση σε δύο ζητήματα καίριας σημασίας για την περιοχή: εύκολη πρόσβαση και υδροδότηση» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ενδεικτικά:

– Αναβαθμίζεται ο οδικός άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει παραδοθεί ένα σημαντικό μέρος του. Ενώ το σύνολο του έργου, που προχωράει πιο γρήγορα και από τα χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθεί ως το τέλος της χρονιάς.

– Ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη- Νέα Μουδανιά- Ποτίδαια. Ήδη από την εβδομάδα πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ακριβώς όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παραδόθηκε η διαπλάτυνση του δρόμου.

– Μέσω του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που δημοπρατείται άμεσα, διατίθενται επιπλέον 10 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλο τον νομό,

– Η βελτίωση του Λιμένα Νέου Μαρμαρά, ένα έργο με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ,

– Το φράγμα Χαβρία. Ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, μια επένδυση 85,4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ και μπορεί να καλύψει μόνο του το 33% των συνολικών υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών της Χαλκιδικής. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο το φθινόπωρο και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

-Προχωρά και η διαδικασία για την ωρίμανση των μελετών που αφορούν στο Φράγμα Πετρένια.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα