back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταξίδι-αστραπή Κ. Μπακογιάννη στην Πεσκάρα της Ιταλίας

Διαβάστε επίσης

Στην Ιταλία βρέθηκε για λίγες μόλις ώρες ο Δήμαρχος Αθηναίων, συναντώντας κορυφαία στελέχη του πολιτικού κόσμου της γείτονος χώρας. Ο Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε χθες μια ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, όπως είναι ο εν εξελίξει πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση.

Έπειτα από πρόκληση του γερουσιαστή Luciano D’Alfonso ο Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Δήμαρχο της πόλης Carlo Masci, il Sindaco che ama Pescara. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλέγμα δράσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή στους τομείς που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ως καλές πρακτικές.

Οι συνομιλητές του Δημάρχου έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Αθήνα σε ο,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης και την πράσινη μετάβαση της, ενώ αναγνώρισαν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμαρχος προκειμένου να καταστεί η πρωτεύουσα βασικός πρωταγωνιστής στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σε ανάρτηση του στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει: «Ταξίδι αστραπή στην Πεσκάρα, για μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio και μια ανοιχτή συζήτηση, έπειτα από πρόκληση του γερουσιαστή Luciano D’Alfonso. Μιλήσαμε για το αναπτυξιακό παράδειγμα της Αθήνας και τον τρόπο που προχωράμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση, ενώ μοιραστήκαμε την αγωνία μας για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Carlo Masci, il Sindaco che ama Pescara για τη φιλοξενία».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα