back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» από ΟΕΝΓΕ: Σε χειρότερη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας τα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη- η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία σημείωσε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

«Έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, είμαστε στο μη παρέκει στα νοσοκομεία. Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας κι αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των απλών νοσηλειών κι όχι στους σκληρούς δείκτες» τόνισε η κα Ρέτζιου και πρόσθεσε ότι «αρχίζουν πάλι να δεσμεύονται κρεβάτια από κλινικές non covid και να πηγαίνουν πίσω ασθενείς με άλλα νοσήματα». «Έχουμε ασθενείς να παραμένουν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί κρεβάτι νοσηλείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι οριακή. «Αν αρρωστήσει ένας συνάδελφος ή πάρει σύνταξη είναι τόσο οριακή η στελέχωση με προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων που δεν μπορεί το Τμήμα να λειτουργήσει. Ακόμη κι εξειδικευμένα τμήματα απειλούνται με κλείσιμο» τόνισε ενώ μίλησε για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της περιφέρειας απευθύνοντας έκκληση προς ολους για ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα