back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Σαχτούρια, Κρύα Βρύση, Άγιος Παύλος, Άγιος Γιώργης, Ορνές και Μέλαμπες.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Χλοματιανά Κέρκυρας , υπό έλεγχο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Πολύ αυξημένη από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με τους αδειούχους του Ιουλίου να φεύγουν για κάθε προορισμό.

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες βράδυ στην περιοχή του Μεταξουργείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην οδό Χίου 6 ένας άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε άνδρα αλβανικής καταγωγής. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη.

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα, ζήτησε χθες βράδυ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για να τεθούν σε αργία όλοι όσοι εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση με τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο.

Ξεκίνησε χθες η καταβολή της αναδρομικής αποζημίωσης των καταναλωτών για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Θα ακολουθήσει νέος γύρος πληρωμών έως τις 22 Ιουλίου. Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού χρυσού προτείνουν σε κοινή πρόταση η Κομισιόν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος για ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Η Μόσχα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει υψηλό τίμημα για την επιθετικότητά της, τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και για αυτό, όπως είπε προτείνουμε την αυστηροποίηση των σκληρών κυρώσεων της ΕΕ κατά του Κρεμλίνου, για να τις εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά και να τις παρατείνουμε έως τον Ιανουάριο του 2023.

Ιστορική μορφή του μεξικανικού οργανωμένου εγκλήματος, που συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των 10 πιο καταζητούμενων προσώπων στις ΗΠΑ, συνελήφθη χθες στο Μεξικό, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Ραφαέλ Κάρο Κιντέρο, διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, συνελήφθη από άνδρες του μεξικανικού πολεμικού ναυτικού στην πολιτεία Τσιουάουα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα ζητήσει να εκδοθεί άμεσα ο Ραφαέλ Κάρο Κιντέρο. Μεξικανός αξιωματούχος είπε ότι θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.03μ. Στον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 4.50μ. προκρίθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Αντίθετα δεν τα κατάφεραν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ.

Απόψε στις 10 ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστεί στον τελικό της σφυροβολίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 26.5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα