back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή στο Ρέθυμνο που επλήγει από τις πυρκαγιές, ζητάει η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ενώ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γ. Ταταράκης, αιτείται την άμεση αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου με δύο νέους σταθμούς.

Στο μεταξύ ελέγχεται η φωτιά στο μέτωπο του ‘Αι Γιώργη που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και ζώα. Νέα φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δάσος της Κέρης στο δήμο Μαλεβιζίου, Δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη φωτιά – για την ώρα – να καίει χορτολιβαδική έκταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα, της Πάτρας. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό, της βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά

Με ανάρτησή του απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος νωρίτερα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια στις φωτιές. «Δίπλα-δίπλα» Ελλάδα και Γαλλία μάχονται απέναντι στην κλιματική κρίση, έγραψε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι δύο χώρες, «στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη» είναι ενωμένες εναντίον των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης.

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο. Ο 49χρονος πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός γιατί το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Την παραίτηση του διοικητή είχε ζητήσει από χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αριθμό ρεκόρ μέσα σε λίγες ώρες σημειώνουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό στην σχετική πλατφόρμα και αφορά 200.000 δικαιούχους. Σημειώνεται ότι σήμερα, να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3. Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου. Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59. Ειδικά για ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τους φιναλίστ του 15ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”. Στο θέατρο Κολωνού στις 9.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου και στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη.

Απόψε στις 10 ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστεί στον τελικό της σφυροβολίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα