back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο, που εκδηλώθηκαν το Σάββατο.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και όπως σημειώνεται, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Την ίδια ώρα η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, βρίσκεται κι αυτή σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις χωρίς ενιαίο μέτωπο και απειλή για οικιστικές περιοχές. Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή στο Ρέθυμνο που επλήγη από τις πυρκαγιές ,

Υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στα Πυργιώτικα Ναυπλίου και στο Ελληνικό Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Η Πυροσβεστική θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και αύριο λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 71 πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής από τη δασική πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο. Σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε λιγότερο από ένα 24ωρο, με τη δορυφορική μέτρηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου να πραγματοποιείται στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες . Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή προκάλεσε η πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στη Κρύα Βρύση.

Σκληρή ανακοίνωση καταγγέλοντας ωμή και υποκινούμενη απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης με αφορμή την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Συγκεκριμένα καταγγέλλει, “δημόσια, στοχευμένη και εκβιαστική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, μετά την έκδοση της απόφασης σε πρώτο βαθμό,” και δηλώνει έτοιμη να “προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αποτροπή της θεσμικής αυτής εκτροπής, την προστασία Προσωπικοτήτων της Δικαιοσύνης έναντι εξακολουθητικών συκοφαντικών δυσφημίσεων και τη διαφύλαξη των αρχών του Κράτους Δικαίου”. Καλεί δε “τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν θέση και να καταδικάσουν τα παραπάνω πρωτοφανή φαινόμενα για την ευνομούμενη πολιτεία μας”.

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο κάτι που του είχε ζητήσει από χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο 49χρονος πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός γιατί το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Την ίδια ώρα σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του άτυχου ασθενούς με του συγγενείς του να ζητούν απαντήσεις σε δεκάδες ερωτηματικά.

Αριθμό ρεκόρ μέσα σε λίγες ώρες σημειώνουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό στην σχετική πλατφόρμα και αφορά 200.000 δικαιούχους. Μέχρι τώρα οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 60.000. Σημειώνεται ότι σήμερα, να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3. Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου. Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59. Ειδικά για ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή μαγαζιά και σούπερ μάρκετ λόγω των καλοκαιρινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Αύριο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, Εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 8.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου και στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη.

Αυτή την ώρα ξεκινάει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης τις προσπάθειές του στον τελικό της σφυροβολίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα