back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καναδή υπουργός για τη Ρωσία στη G20:«Ήταν σαν να προσκαλείς έναν πυρομανή σε συνέδριο πυροσβεστών»

Διαβάστε επίσης

Η συμμετοχή της Ρωσίας στην υπουργική σύνοδο της G20 στην Ινδονησία ήταν «παράλογη» και «ισοδυναμούσε με το να προσκαλέσεις έναν πυρομανή σε σύνοδο πυροσβεστών», υποστήριξε σήμερα η υπουργός Οικονομικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ.

«Εναντιωθήκαμε ξεκάθαρα στην παρουσία Ρώσων αξιωματούχων» υπενθύμισε η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης, η οποία έχει ουκρανικές ρίζες.

«Η παράνομη εισβολή» στην Ουκρανία και μόνο αυτή ευθύνεται για τις «οικονομικές συνέπειες» που υφίσταται σήμερα ολόκληρος ο κόσμος, πρόσθεσε η Φρίλαντ, στην τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξαπολύοντας επίθεση στη ρωσική αντιπροσωπεία.

«Οι Ρώσοι τεχνοκράτες της οικονομίας που εργάζονται για να χρηματοδοτήσουν την πολεμική μηχανή του Πούτιν είναι συνεργοί στα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας, όπως ακριβώς και οι στρατηγοί», είπε.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ινδονησία, χωρίς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, λόγω των διαφωνιών για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Φρίλαντ υπερασπίστηκε την απόφαση που πήρε ο Καναδάς να επιτρέψει να επιστραφούν στη Γερμανία οι επιδιορθωμένες τουρμπίνες που προορίζονται για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αν και ήταν μια «πολύ δύσκολη» απόφαση, ήταν «η σωστή», επέμεινε η Καναδή υπουργός. «Οι ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πραγματικές και ο Καναδάς το γνωρίζει», τόνισε.

Η Γερμανία ζητούσε να επιστρέψουν αυτές οι τουρμπίνες στην Ευρώπη, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, με την ελπίδα ότι δεν θα διακοπεί η ροή φυσικού αερίου από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα