back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σρι Λάνκα-Ρατζαπάξα: Έλαβα όλα τα δυνατά μέτρα

Διαβάστε επίσης

Ο αποπεμφείς πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, που διέφυγε στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα για να γλιτώσει από την εξέγερση των πολιτών κατά της κυβέρνησης, δήλωσε ότι έλαβε «όλα τα δυνατά μέτρα» για να αποτρέψει την οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει τη χώρα.

Η παραίτηση του πρώην προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο χθες, αφού εκείνος διέφυγε στη Σιγκαπούρη για να γλιτώσει από τους εκατοντάδες χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την επίσημη κατοικία του και το γραφείο του.

Το Κοινοβούλιο της Σρι Λάνκα συνεκλήθη σήμερα για να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, ο Νταμίκα Ντασαναγιάκε, γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, προχώρησε στην επίσημη ανάγνωση της επιστολής παραίτησης του Ρατζαπάξα, το περιερχόμενο της οποίας δεν είχε γίνει έως τώρα γνωστό.

Στην επιστολή του, ο Ρατζαπάξα ανέφερε ότι η οικονομική κρίση της Σρι Λάνκα έχει τις ρίζες της στα χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης που προηγήθηκαν της δικής του προεδρίας, μαζί με την πανδημία της COVID-19 που μείωσε δραματικά τις τουριστικές αφίξεις της Σρι Λάνκα και τα εμβάσματα από όσους δουλεύουν στο εξωτερικό.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι έλαβα όλα τα δυνατά μέτρα για να αντιμετωπίσω την κρίση, συμπεριλαμβανομένου του να απευθύνω πρόσκληση σε βουλευτές να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων ή μια κυβέρνηση ενότητας», ανέφερε ο Ρατζαπάξα στην επιστολή.

Το Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι την Τρίτη για να δεχθεί τις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Η ψηφοφορία για το ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της χώρας αναμένεται να λάβει χώρα την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα