back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε στην Καβάλα η επιχείρηση προσέγγισης του σημείου όπου χθες βράδυ κατέπεσε φλεγόμενο αεροσκάφος κάργκο, Antonov 12, με οκταμελές πλήρωμα, το οποίο μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο, μάλλον πυρομαχικά.

Αρχικά σηκώθηκε ένα drone το οποίο καταγράφει εικόνες από το σημείο της συντριβής ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Οι πυροσβέστες έφτασαν 50 μέτρα μακριά από το σημείο όπου είδαν κομμάτια της ατράκτου του αεροσκάφους αλλά και έναν λευκό καπνό. Σύμφωνα με τον συντονιστή της πυροσβεστικής πρώτα θα μπουν πυροτεχνουργοί και αφού επιβεβαιώσουν ότι το πεδίο δεν είναι επικίνδυνο στη συνέχεια θα επιχειρήσουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία με προορισμό την Ιορδανία. Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αntonov ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήση και το αεροπλάνο κατέπεσε φλεγόμενο.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους του δήμου Παγγαίου να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Στο νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Μεγάρων Αττικής. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στο Ρέθυμνο και στην Καλλιθέα της Πάτρας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για τις περιφέρειες, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Αριθμό ρεκόρ μέσα σε λίγες ώρες σημειώνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” στη σχετική πλατφόρμα που αφορά 200.000 δικαιούχους. Μέχρι τώρα οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 70.000.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 8.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8.32μ. κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον. “Σε ευχαριστούμε ολόψυχα για τις αξέχαστες και μοναδικές στιγμές που συνεχίζεις να μας χαρίζεις απλόχερα, τιμώντας για μια ακόμη φορά τον τόπο και την πατρίδα σου», το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 29.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα