back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η προέλευση της λευκής ουσίας που εντοπίστηκε γύρω από το μοιραίο αεροσκάφος που έπεσε στην περιοχή της Καβάλας είναι στο μικροσκόποιο του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, τα στελέχη του οποίου έχουν φτάσει ήδη στους Αντιφιλίππους.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, ήδη η υπηρεσία που εμπλέκεται στο έργο έρευνας και διάσωσης προχώρησε στη διάνοιξη ενός πρώτου διαδρόμου ασφαλείας, μέσα από τον οποίο θα κινηθούν τόσο τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου, όσο και οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς, αλλά και οι ομάδες πολιτικής προστασίας έρευνας και διάσωσης για την περισυλλογή των σορών του πληρώματος και των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους.

Οκτώ άτομα από την Ουκρανία ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη στην περιοχή της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Κοινότητας Παγγαίου, Κωνσταντίνος Τσάκαλος.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, το antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές. Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές.

Βαθιά θλίψη για τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στην Καβάλα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των 8 μελών του πληρώματος από την Ουκρανία που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα.

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Αντόνοφ σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Στο έλεος των πυρκαγιών και του φονικού καύσωνα παραμένει η νότια Ευρώπη ενώ στην Πορτογαλία και την Ισπανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πάνω από 322 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή από επιπλοκές εξαιτίας της αφόρητης ζέστης. Στη Βρετανία κηρύχθηκε για πρώτη φορά «κόκκινος συναγερμός» για ακραία ζέστη τις επόμενες δύο ημέρες, με θερμοκρασίες που ενδέχεται να αγγίξουν το ρεκόρ των 40 βαθμών.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική και Κύθηρα, Εύβοια, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο και περιοχές της Βοιωτίας, Λακωνίας και Κορινθίας.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίτερα με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Η ένταση της δόνησης ήταν 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και το εστιακό βάθος στα 10χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Κρήτης.

Ανοιχτά σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Ανοιχτά μέχρι τις 18:00 τα καταστήματα. Έως τις 8 εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ.

Στην περιοχή της Ομόνοιας επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ασημένιο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον με άλμα 8,32.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα