back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ενδεχομένως έχει εντοπιστεί ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Antonov, που συνετρίβη χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών του 8 μελούς πληρώματος. Μεταφέρονται για ιατροδικαστική εξέταση στην Κομοτηνή απ΄ όπου και θα παραδοθούν στις διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ.

Στο μεταξύ, ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς συνεχίζουν την επιχείρηση εντοπισμού των πυρομαχικών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση γύρω από τα συντρίμμια. Μέχρι την πλήρη απομάκρυνσή τους, σε ισχύ θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Με γεννήτριες πραγματοποιείται η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, καθώς η βλάβη στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζεται ακριβώς στο σημείο του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο το έργο της αποκατάστασης. Προβλήματα και στην υδροδότηση των γύρω οικισμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σέρβου Υπουργού Άμυνας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, το Αntonov μεταφέροντας 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό, απογειώθηκε χθες από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις με τελικό προορισμό την Ντάχα του Μπαγκλαντές. Το φορτίο αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία με αποδέκτη – αγοραστή το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές.

Βαθιά θλίψη για τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των 8 μελών του πληρώματος, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τη διερεύνηση όλων των πτυχών της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Αntonov ζήτησαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Δρίτσας και Τσίπρας.

Για «εύλογα ερωτήματα σχετικά με το φορτίο και τη διαδρομή του αεροσκάφους που πρέπει να απαντηθούν» έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Στις Βρυξέλλες, μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετέχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Της συνεδρίασης θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, μεταβαίνει αύριο στη Λάρισα, για μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τοπικούς φορείς.

Τα μεσάνυχτα αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή Μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Δημόσια ΙΕΚ.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ θα είναι αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Η διαδικασία αιτήσεων «κλειδώνει» τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 του μήνα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονικά στο www. vouchers.gov.gr ή μέσω ΚΕΠ.

Συνολικά 51 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Πολύ αυξημένος θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία και Χίο. Στις περιοχές αυτές μικτά κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και στρατού θα πραγματοποιούν 24ωρες περιπολίες.

Ένας άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως ύποπτος εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στα «Παλιάμπελα», της κοινότητας Καλλιθέας, του δήμου Πατρέων.

Οροθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Επιχειρούν 30 Πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της κυβέρνησης η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping για την χαρτογράφηση των καμμένων περιοχών στην περιοχή Μέλαμπες Ρεθύμνου.

Στο έλεος των πυρκαγιών και του πρωτοφανούς καύσωνα η νότια Ευρώπη. Στη νοτιοδυτική Γαλλία οι πυροσβέστες παραμένουν σε συναγερμό, ιδίως στη Ζιρόντ, όπου έχουν γίνει στάχτη περίπου 110.000 στρέμματα δάσους. Περισσότεροι από 322 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή σε Ισπανία και Πορτογαλία, εξαιτίας της αφόρητης ζέστης. Στη Βρετανία κηρύχθηκε για πρώτη φορά «κόκκινος συναγερμός» για ακραία ζέστη τις επόμενες δύο ημέρες, με θερμοκρασίες που ενδέχεται να αγγίξουν το ρεκόρ των 40 βαθμών.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ασημένιο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον με άλμα 8,32.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 30,3 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα