back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Λαζαρίδης: Υπάρχει αγωνία και προβληματισμός για το τι ακριβώς μετέφερε το Αντόνοφ

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις για το αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου σε γεωργική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στο δήμο Παγγαίου Καβάλας, αναζητούν οι αρχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν σήμερα οι έρευνες από ειδικούς πυροτεχνουργούς στο σημείο της πτώσης, με την ανησυχία να κορυφώνεται, καθώς, η ύπαρξη λευκής ουσίας στα συντρίμμια έχει θορυβήσει τους ειδικούς για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

«Έχουμε ένα τραγικό συμβάν. Υπάρχει αγωνία και προβληματισμός για το τι ακριβώς μετέφερε. Το σημαντικό είναι ότι δεν κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή, συνετρίβη δίπλα στο χωριό των Αντιφιλίππων», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου.

Όπως είπε, έφτασε στην περιοχή ο ειδικός διακλαδικός λόχος Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

«Το γεγονός ότι έρχεται η ειδική μονάδα βιοχημικού πολέμου του ελληνικού στρατού, θα μας διαφωτίσει πολύ περισσότερο καθώς αυτή τη στιγμή, σε ακτίνα τουλάχιστον 50-100 μέτρων δεν μπορούν να προσεγγίσουν ο δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στη περιοχή», τόνισε.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών, διευκρίνισε ότι δεν αφορά στο εθνικό δίκτυο αλλά στους δρόμους που οδηγούν στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εκκένωσης του χωριού των Αντιφιλίππων.

«Έχει σταλεί από χθες βράδυ μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να κλείσουν τα παράθυρά τους και να μην ανοίγουν τα κλιματιστικά. Οφείλουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην δημιουργούμε στους πολίτες αίσθημα ανασφάλειας», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα