back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια

Διαβάστε επίσης

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια”, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος καταλογίζει παράλληλα στον πρωθυπουργό ότι “συνεχίζει και την κοροϊδία με το power pass, αφού εννιά στις δέκα αιτήσεις για τα εναπομείναντα 600.000 νοικοκυριά απορρίπτονται”.

«Την ώρα που σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ ένας στους δύο πολίτες αναγκάζεται να κόψει ακόμα και βασικά αγαθά για να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει: “Η Ελλάδα είναι πρώτη στην αύξηση του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη χειρότερη για τα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα έχουμε την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη, με μισθούς υποδιπλάσιους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται αυτονόητα μέτρα όπως η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Συνεχίζει και την κοροϊδία με το power pass, αφού εννιά στις δέκα αιτήσεις για τα εναπομείναντα 600.000 νοικοκυριά απορρίπτονται. Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει την ανεπάρκεια του να στηρίξει τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη και την εξάρτηση του από τα συμφέροντα των λίγων».

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην σκληρή κριτική που άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στην υπόθεση Λιγνάδη υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “τοξικότητα, την οποία επικαλείται όψιμα η κυβέρνηση, δεν είναι η κριτική στην αδικία αλλά η συγκάλυψη”.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά σήμερα προσπάθησε να συσκοτίσει την αλήθεια. Αφού επί μέρες προσπαθούσε να πείσει με fake news πως ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε εξαιτίας της νομοθετικής μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί πως η αναστολή δόθηκε με την κρίση των δικαστών βάσει του νόμου του 2010 και όχι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε παράλληλα πως “σε ότι αφορά τις κατηγορίες περί παρέμβασης στην δικαιοσύνη, καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σκοινί γιατί παρέμβαση στη δικαιοσύνη δεν είναι η κριτική στις αποφάσεις της, αλλά να μιλάς για σκευωρία και να φτιάχνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας προκειμένου να συγκαλύψεις ένα τεράστιο σκάνδαλο”.

“Ο κος Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη ενοχλούνται από κάθε διαμαρτυρία σαν να είναι δική τους υπόθεση, γιατί από ό,τι φαίνεται επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να την αντιμετωπίσουν σαν να τους αφορά προσωπικά.

Οπότε ένα ερώτημα υπάρχει μόνο: Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη και γιατί ενοχλούνται από την δίκαιη κριτική στις αντιφάσεις της συγκεκριμένης απόφασης;

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση. Καθώς και ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από την σημερινή κυβέρνηση. Και όποτε και να γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει για μία πιο δίκαιη κοινωνία»., υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα