back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρίπολη: Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Ρούτσι

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Ρούτσι του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ μέχρι και την δύση του ήλιου, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σπάρτη: Κατασβέσθη η φωτιά στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα Λακωνίας

Κατασβέσθη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια, στην Σκάλα Λακωνίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν για περίπου οκτώ ώρες, 64 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πληγείσα περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα όπου οι φωτιές στο Δήμο Αγίου Βασιλείου κατέκαψαν πάνω από 15 χιλιάδες στρέμματα. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και κάθε εστία αναζωπύρωσης προλαμβάνεται άμεσα δεδομένου ότι το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έδρασαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα παραμένουν στα σημεία που έχουν πληγεί από τις φλόγες.

Η ισχύς των ανέμων έχει μειωθεί γεγονός που βοηθάει στον έλεγχο της πληγείσας περιοχής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Η κατάσταση έχει πλήρως εξομαλυνθεί, βοήθησε πολύ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μέχρι λίγο πριν τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις, παρά το ότι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, καθαρά προληπτικά. Σημαντικό επίσης είναι ότι η περιοχή, στο σύνολο της, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είμαι αισιόδοξος ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν σε πολύ γρήγορο ρυθμό σε ότι αφορά όχι μόνο αποζημιώσεις αλλά και σε όσα έργα χρειαστεί να γίνουν».

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν σήμερα τις καταγραφές σε ότι αφορά σε πρώτο επίπεδο τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. «Εύχομαι να υπάρξει η υπηρεσιακή μέριμνα ώστε να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση στις καταγραφές του φυτικού κεφαλαίου το οποίο είναι σημαντικό για την τοπική οικονομία», είπε ο κ. Ταταράκης ο οποίος έκανε λόγω για πέντε ημέρες οι οποίες τραυμάτισαν σοβαρά το δήμο και οι πληγές θα μείνουν για πολύ καιρό. Σε ό,τι αφορά την πληροφορία που ήθελε το ανακριτικό να έχει εντοπίσει δύο πρόσωπα που πιθανόν έχουν σχέση με τα πρώτα λεπτά που ξεκίνησε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κανένα επίσημο στοιχείο καμία αναφορά. Το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και ως δημοτική αρχή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους υπηρεσιακούς που ασχολούνται με την έρευνα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα