back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ε. Δέδε: Διασώζουμε όλα τα πυρόπληκτα ζώα, κάθε ζωή έχει αξία

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα και όσοι βρίσκουν ζώα να μην μένουν αμέτοχοι στην ανάγκη βοήθειας που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πυρκαγιές, απηύθυνε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου η ιδρύτρια του Dogs’ Voice, Έλενα Δέδε.

Περιγράφοντας την πολύ άσχημη κατάσταση που βιώνουν, προέτρεψε τον κόσμο να τα μεταφέρει στον σταθμό για τα πυρόπληκτα ζώα που έχει στηθεί στο Γαλάτσι προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη, να γίνει καταγραφή και να υπάρξει ασφαλής φιλοξενία.

«Βρισκόμαστε ξανά στα ίδια με πέρυσι και φοβάμαι και χειρότερα. Θα διαχειριστούμε και αυτή τη φορά την κρίση. Έχει στηθεί στο Γαλάτσι ο σταθμός για πυρόπληκτα ζώα και παρακαλούμε όποιος βρει κάποιο ζώο, να το φέρει, ώστε να του παρασχεθεί η περίθαλψη που χρειάζεται και να γίνει καταγραφή», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Δέδε πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη, καθώς, οι διασώστες που βρίσκονται στο πεδίο δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιοχές στις οποίες υπάρχει ανάγκη ενώ πολλά ζώα έχουν εγκαταλειφθεί σε αυλές σπιτιών, κάποια εκ των οποίων είναι δεμένα και δεν μπορούν να τρέξουν για να σωθούν από τη φωτιά.

«Αυτές τις μέρες θα χρειαστούμε την πολύτιμη βοήθεια όλων. Αναμένουμε σήμερα και αύριο να προσέλθουν στο σταθμό του Γαλατσίου πυρόπληκτα ζώα. Κάθε ζωή έχει αξία. Διασώζουμε όλα τα πυρόπληκτα ζώα. Έχουμε ήδη περιθάλψει κότες με εγκαύματα αλλά και παραγωγικά ζώα. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων. Παρακαλούμε τον κόσμο να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις μας και θα είναι σημαντική όποια βοήθεια μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσφέρει», τόνισε.

Όπως εξήγησε, τα ζώα που χρήζουν βοήθειας, θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω συγκεκριμένου μηχανισμού: «Όσα ζώα ανήκουν σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες θα επιστρέψουν σε εκείνους ενώ για τα αδέσποτα, σε συνεννόηση με τους Δήμους θα βρεθούν δομές να φιλοξενηθούν ή άνθρωποι να τα υιοθετήσουν».

* Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν απευθύνονται όλο το 24ωρο στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364935.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα