back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΑΒ: 34 διακομιδές πολιτών από τις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης

Διαβάστε επίσης

Στους 34 ανέρχονται οι τραυματίες, από την φωτιά στην Πεντέλη, που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, με ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών), ενώ έχουν παρασχεθεί Πρώτες Βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας, έχουν διακομισθεί 34 ασθενείς με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά:

1 στο Γ. Γεννηματάς,
5 στο Ιπποκράτειο,
23 στον Ερυθρό Σταυρό,
1 στο Σωτηρία,
1 στο ΚΑΤ ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Από τις εκκενώσεις που έγιναν α) από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), β) από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακ το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη
3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Γεννηματά και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο και ειδικότερα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων. Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.

Έλενα Μπρέγιαννη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα