back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: Η τελετή της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Η Ιαπωνία προγραμματίζει μία επίσημη τελετή κηδείας με την απόδοση τιμών από το κράτος στον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για την 27η Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης, αλλά και μία ηγετική πηγή του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Άμπε δολοφονήθηκε πρόσφατα, ενώ εκφωνούσε μία προεκλογική ομιλία.

Μία επίσημη απόφαση αναμένεται ότι θα ληφθεί σε μία συνεδρίαση της κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, πρόσθεσαν οι δύο πηγές.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Nippon Budokan που κατασκευάστηκε το 1964 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και από τότε φιλοξενεί δημοφιλείς αθλητικές διοργανώσεις και συναυλίες, ενώ στο ίδιο στάδιο πραγματοποιείται και η ετήσια τελετή μνήμης για τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 15 Αυγούστου.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο 67χρονος Άμπε θα πρέπει να κηδευτεί με επίσημες τιμές από το κράτος, σε αναγνώριση του γεγονότος ότι διατέλεσε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, αλλά και για τη συνεισφορά του στην χώρα του, αλλά και παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα