back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας στη Λάρυμνα: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει

Διαβάστε επίσης

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη σύσκεψη των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα απόψε το βράδυ, τόνισε ότι η συγκέντρωση μεταδίδει παντού, σε όλη την Ελλάδα ότι «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει».

Εξήρε τον μεγαλειώδη, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ επί 30 μήνες, σημειώνοντας ότι «είναι ένας αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, και συνεπώς, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή, όπως το κάναμε από την πρώτη μέρα: Για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, για να έχουν εργασία όλοι, για να μη γίνει καμιά έξωση από τον οικισμό, για να μη γίνει καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών, για να μην παγώσει η τσιμινιέρα, να μην μαραζώσει αυτός εδώ ο τόπος» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Επιστρέφουμε πίσω το άθλιο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπουργών της. Της γνωστής τρόικα Σταϊκούρα – Χατζηδάκη – Σκρέκα, που θέλουν να πετάξουν στο δρόμο τους χιλιάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να τους βγάλουν από τα σπίτια τους, να σταματήσουν τη λειτουργία της για να την παραδώσουν «καθαρή» από εργαζόμενους στον νέο επενδυτή».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το δίκιο σήμερα είναι στην πρόταση των εργαζομένων, που είναι και πρόταση του ΚΚΕ: Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και η καταβολή του μόχθου τους στο 100%».

Ανέφερε ότι «τέλειωσαν τα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ για τη ΛΑΡΚΟ, που της έστρωσαν το χαλί και οι προηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν τα ψέματα, αποκάλυψαν ποιος φταίει που η ΛΑΡΚΟ, όλα αυτά τα χρόνια απαξιώθηκε, ενώ θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί. Ποιος τελικά γέμισε χρέη την επιχείρηση συκοφαντώντας τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ποιος ευθύνεται για τα χρέη στη ΔΕΗ». Υπογράμμισε ότι η ΛΑΡΚΟ «δεν είναι ένα σκουριασμένο βαρίδι, όπως λένε, αλλά ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο και σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που η τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί, η κυβέρνηση αντί να πάρει αμέσως μέτρα για την ενιαία λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της ΛΑΡΚΟ, επιμένει στο εγκληματικό σχέδιό της».

Είπε ότι «γι’ αυτό το χρυσωρυχείο, το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή, ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία και ανάπτυξή του, αλλά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι» υπενθυμίζοντας ότι την πρόταση του ΚΚΕ απέρριψαν όλοι οι υπόλοιποι.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες»: Για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, για να μπορούν όλοι να γυρίζουν σώοι μετά το μεροκάματο στο σπίτι τους και να μη θρηνήσουν άλλο συνάδελφό τους, για να πάρουν όλα όσα δικαιούνται».

Είπε ότι το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τις γυναίκες και τα παιδιά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στους οικισμούς και στα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ «που διεκδικούν το αυτονόητο: τη ζωή και το μέλλον τους στον τόπο τους».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής που στέκονται στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, γιατί ξέρουν καλά τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια εξέλιξη, σε ολόκληρη την περιοχή. Η χρεοκοπία απειλεί πολλά νοικοκυριά στο νομό Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, αλλού. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που όλο αυτό το διάστημα εκδηλώνουν με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ» πρόσθεσε.

«Μη δίνετε εμπιστοσύνη σε καμιά κυβέρνηση και στα κόμματα της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών του μόχθου σας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας στους εργαζόμενους και τόνισε καταλήγοντας: «Μόνο ο συντονισμένος, ενωμένος πανελλαδικός αγώνας όλων μπορεί να εξασφαλίσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας, την πληρωμή των δεδουλευμένων σας, τη δουλειά σας, συνολικά μια καλλίτερη ζωή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα