back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δ. Μάντζος: Αυτή η Κυβέρνηση αδυνατεί να προετοιμάσει το μέλλον

Διαβάστε επίσης

Μετά τα πρόωρα επινίκια για τη διαχείριση της Δασικής Πυρκαγιάς που οδήγησε στην απώλεια 15.000 στρεμμάτων γης και σε πληθώρα υλικών ζημιών και καμένων σπιτιών, ελπίζουμε -έστω και σήμερα- ο κ. Πρωθυπουργός να κατανόησε το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από το παρελθόν, και αυτή η Κυβέρνηση αδυνατεί να προετοιμάσει το μέλλον, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Η προχθεσινή πυρκαγιά, πρόσθεσε, είναι μόνο η τελευταία από μια σειρά αποτυχιών του υφιστάμενου συστήματος πολιτικής προστασίας. Η Κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αναστολή του ν. 4662/2020 που έχει μείνει «στα χαρτιά» και είναι εντελώς ενδεικτικό, επισήμανε ο ο κ. Μάντζος το γεγονός, ότι τα έργα καθαρισμού δασών ανακοινώθηκαν μόλις στις 8 Ιουνίου, μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας, ενώ ειδικά για την Πεντέλη δεν έγινε τίποτε, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ζητούμενο πλέον είναι ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης καταστροφών με έμφαση στην πρόληψη και την προετοιμασία, με αρμοδιότητες σαφείς και δεσμευτικές, συνεκτικό συντονισμό και εξειδικευμένα στελέχη.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, τόνισε.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα