back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά για δεύτερη ημέρα στον Έβρο, στο δάσος της Δαδιάς. Όπως είπε και ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται προς παρθένες δασικές εκτάσεις» και «γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου».

Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 υδροφόρα οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων. Eπίσης ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus. Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Δαδιά προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φανάρι Ανδρίτσαινας Ηλείας.

Πυρκαγιά και στη Μόρια της Λέσβου σε χαμηλή βλάστηση και γεωργικές εκτάσεις.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αμέσως η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ, στο Σέιχ Σου, στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Μαλακοπής.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Στον απολογισμό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη αναφέρεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στον πρωθυπουργό.
«Οι “περιορισμένες ζημιές” για τις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του, άφησαν πίσω 126 σπίτια επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίσκεψη του έμεινε μακριά από τους κατοίκους και έβγαζε χαμογελαστός φωτογραφίες με τους φίλους του», σχολίασε με ανάρτηση στο twitter ο κ. Ηλιόπουλος.

Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία Ρωσίας Ουκρανίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας καλεί τη Ρωσία ο Λευκός Οίκος.
«Αναμένουμε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη θα αρχίσει σύντομα, ώστε οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι αυτού του πλανήτη να μην βυθιστούν στη πιο βαθιά ανασφάλεια και τον υποσιτισμό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν ότι τα πλοία θα ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι δεν μεταφέρουν όπλα ή άλλου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στο συντονιστικό κέντρο που θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη θα εργάζονται αξιωματικοί του από την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ. Πτώση σημειώνουν οι τιμές παγκοσμίως. Η τιμή του σιταριού στο Σικάγο – βασικό σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αγορά – μειώθηκε κατά περισσότερο από 3% το πρωί ενώ το σιτάρι άλεσης υποχώρησε περισσότερο από 4%.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Την ίδια ώρα, η Δύση αναζητά τρόπους για ενίσχυση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο θα επισκεφθεί Παρίσι και τις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με τους ομολόγους του για να συζητήσει τρόπους που θα ενισχύσουν τις κυρώσεις.

Αντιμέτωπος με βαρύτερη ποινή ενδέχεται να βρεθεί ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης και με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση σε δεύτερη δίκη από το μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά την έφεση που άσκησε νωρίτερα η Εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά. Η έφεση αφορά τόσο το αθωωτικό σκέλος της απόφασης για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις, για τις οποίες και πρωτοδίκως ο Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος.

Ένταση και μικροεπεισόδια νωρίτερα στα Εξάρχεια όπου συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές στηρίζοντας το κίνημα me too μετά και την δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση Λιγνάδη. Η αστυνομία τους απέτρεψε να πραγματοποιήσουν πορεία με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Ηρεμία αυτή την ώρα στην περιοχή.

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη μετά τη δημοσιοποίηση περιστατικού ότι έγκυος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και την συνέστησαν να μεταβεί στο Παπαγεωργίου που εφημέρευε.
Στην καταγγελία της η 30χρονη μητέρα υποστηρίζει ότι λόγω της καθυστέρησης έχασε το μωρό της. Στην ανακοίνωση του, το Παπαγεωργίου μεταξύ άλλων περιγράφει σε ποιες ιατρικές πράξεις προέβησαν οι γιατροί εως και τη στιγμή που γεννήθηκε το νεογνό. Τονίζεται ότι το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε αμέσως και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ενώ η μητέρα νοσηλεύτηκε σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο στις 4 Μαρτίου.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σταδιακά από σήμερα στη χώρα, με κορύφωση το Σαββατοκύριακο.

Ανοιχτές από σήμερα 8 το πρωί με 8 το βράδυ επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθούς, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού www. athina 984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα