back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Καλακίκος: Στην παρούσα φάση δεν απειλούνται οικισμοί στο Σουφλί

Διαβάστε επίσης

Για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Φράγμα Λύρας, στο Σουφλί Έβρου και την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς η οποία να συνεχίζει να καίει στις παρυφές του εθνικού πάρκου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

«Στην παρούσα φάση δεν απειλούνται οικισμοί ενώ μέχρι στιγμής επικρατεί άπνοια. Βρισκόμαστε από χθες στο σημείο μαζί με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ενισχυθεί και με τη βοήθεια του στρατού αλλά και με τη συνδρομή και του δασαρχείου και των κατοίκων γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατί το δάσος είναι δυσπρόσιτο. Την Πέμπτη που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρξε δυσκολία στην κατάσβεση γιατί ο αέρας άλλαζε πολλές φορές κατεύθυνση και υπήρξε κίνδυνος για τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κάποια απώλεια και δεν υπήρξε ούτε κάποιος τραυματισμός», ανέφερε.

Όπως είπε, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν δέκα εναέρια και από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού ενώ μηχανήματα του στρατού ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες πλησίον οικισμών.

«Ευτυχώς φέτος είχαν γίνει κάποια έργα, ανοίχτηκαν δρόμοι και είχαμε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε στα δύσκολα σημεία», πρόσθεσε.

Πάντως, μια σαφής εικόνα και μια πιο ακριβής καταγραφή για την έκταση της πυρκαγιάς και τις εκτάσεις που κάηκαν, θα υπάρξει εντός της ημέρα, μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα