back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέλος Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το άνοιγμα της πλατφόρμας που αφορά την εγγραφή των πολιτών στον νέο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγγραφές των ιατρών στο νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού συνεχίζονται και μέχρι στιγμής, στην πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών.

Η δυνατότητα που προστέθηκε με τη ψήφιση του Ν. 4958/22 ΦΕΚ 142/Α είναι σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από το εάν συμβάλλεται ήδη ή αν λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημοσίου τομέα.

Από το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζεται ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υ η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο πλαίσιο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκτός από γενικούς γιατρούς και παθολόγους μπορούν να συμμετέχουν ως προσωπικοί γιατροί και ιδιώτες άλλων ειδικοτήτων, όπως επίσης και γιατροί εργασίας.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα