back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Η Μόσχα αυξάνει τη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων κατά χερσαίων στόχων

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία έχει αυξήσει τη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων στο πλαίσιο μιας δεύτερης χερσαίας επίθεσης, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης πυραύλων που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη χερσαίων επιθετικών επιχειρήσεων, όπως ανέφεραν σήμερα οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Μόσχα θεωρείται σίγουρο ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη πυραυλικών συστοιχιών στρατηγικής υποστήριξης S-300 και S-400 που έχουν σχεδιαστεί για την κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης. Η ανάπτυξη των πυραυλικών αυτών συστημάτων έχει γίνει κοντά στην Ουκρανία από την αρχή της εισβολής, όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μία επικαιροποιημένη αναφορά του, για τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.

Οι πύραυλοι αυτοί, φέρουν κυρίως πολεμικές κεφαλές μικρού βάρους, καθώς έχουν σχεδιαστεί για την κατάρριψη αεροσκαφών, πρόσθεσε το υπουργείο, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή κατά χερσαίων δυνάμεων σε ανοιχτά κτίρια και μικρές οικοδομικές κατασκευές, ενώ θεωρείται απίθανο ότι μπορούν να διαπεράσουν κατασκευές ενισχυμένου σκυροδέματος.

Υπάρχει επίσης, μεγάλη πιθανότητα για τους πυραύλους αυτούς να αστοχήσουν και να προκαλέσουν απώλειες μεταξύ των αμάχων, καθώς δεν προορίζονται για πλήγματα κατά χερσαίων στόχων και τα πληρώματα που τους χειρίζονται έχουν εκπαιδευτεί ελάχιστα για τις αποστολές αυτές, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα