back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να δαμάζουν το πύρινο μέτωπο στο Σουφλί. Το έργο καθιστά δύσκολο το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης, Το πύρινο μέτωπο οδηγείται νότια προς τη Λευκίμη, βόρεια προς τη Δαδιά, και ταυτοχρόνως δυτικά, προς το κεντρικό τμήμα του πυρήνα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου βρίσκονται και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πτηνών.

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και νότια Εύβοια.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ήδη από χθες ο υδράργυρος, χωρίς ωστόσο η θερμοκρασία να πάρει τις διαστάσεις του ευρωπαϊκού καύσωνα. Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ανοιχτές 8 το πρωί με 8 το βράδυ βρίσκονται επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.

Πολύ αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά όπου αναχωρούν οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου.

Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας ,καλεί τη Ρωσία, ο Λευκός Οίκος. Η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει ασφαλείς διαδρόμους, από τους οποίους θα μπορούν να μετακινούνται τα εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο να εξαχθούν 20 με 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, που βρίσκονται σε σιλό στα λιμάνια της Ουκρανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να προσθέσει πέντε κράτη – μέλη της, Ελλάδα, Δανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία, στον κατάλογο των μη φιλικών χωρών. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέ Μπορέλ, καλεί τη Ρωσία να ανακαλέσει τις καταχωρήσεις.

Περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί από ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε 56 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια χθες στα Εξάρχεια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Αφορμή η απαγόρευση πορείας κατά των βιασμών, μετά από προγραμματισμένη συγκέντρωση συλλογικοτήτων.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε παιδιά. Πρόκειται για ένα νήπιο στην Καλιφόρνια και ένα βρέφος. Τα δύο κρούσματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους και πρόκειται πιθανότατα για ενδοοικογενειακές λοιμώξεις.

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα