back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Δέκα σπίτια έχουν καεί ήδη στον οικισμό των Βατερών στην Λέσβο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη, με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει και επαγγελματικές δραστηριότητες. Στα άλλο μέτωπο της φωτιάς στο βουνό, επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πλωτά του Λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν τουρίστες από την παραλία

Η κύρια προσπάθεια των Πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς ενώ στην βορειοανατολική πλευρά της η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, αναφέρει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σε πρόσφατη ενημέρωση . Επίσης τόνισε ότι ο καπνός σε συνδυασμό με την άπνοια και την μεγάλη σχετική υγρασία τη νύχτας δυσχέραινε τις επιχειρήσεις της αεροπυρόσβεσης. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε όπου είναι εφικτό με τις επίγειες δυνάμεις και τα χωματουργικά μηχανήματα να δημιουργήσουμε επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες.

 

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική και για τη φωτιά που ξέσπασε στη Μεσσηνία, σε αγροτοδασική έκταση στο Ακριτοχώρι.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών. Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας ενώ δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι, διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα. “Αποτρόπαιη” χαρακτήρισε τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο Μπρίτζετ Μπρινκ και τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει.

Εξάλλου, δεκατρείς ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα έναν στρατιωτικό διάδρομο αεροδρομίου και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόχοβραντ, στα κεντρικά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη υπάρχουν τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται από χθες ο υδράργυρος, χωρίς ωστόσο η θερμοκρασία να πάρει τις διαστάσεις του ευρωπαϊκού καύσωνα. Ανοιχτές 8 το πρωί με 8 το βράδυ βρίσκονται επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.

Αναλυτικό οδηγό για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών εξέδωσε, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελληνική Αστυνομία. Με τον οδηγό αυτόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Συναυλία με την Μαρία Παπαγεωργίου απόψε στις 9 στο Θέατρο του Κολωνού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή” που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Εξάλλου τη θεατρική παράσταση «Σσς! Η Αθήνα Κοιμάται..» από την ομάδα Μπιπ, φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το θεατρικό του Μπέρναρντ Σω «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, φιλοξενεί απόψε το θέατρο του Αττικού Άλσους, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειάς Αττικής. Η είσοδος είναι δωρεάν, με προκράτηση θέσης.

Και ο καιρός…

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα