back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η πυρκαγιά στον οικισμό των Βατερών της Λέσβου όπου έχει ήδη κάψει σπίτια. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα . Σκάφος του λιμενικού απομάκρυνε κόσμο από την παραλία των Βατερών.  Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις και απομακρύνσεις πάνω από 450 πολιτών από 2 ξενοδοχειακές μονάδες, 1 τουριστική επιχείρηση και 92 οικίες. 

Περιφερειακά του χωριού της Δαδιάς έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης για την αναχαίτιση της μεγάλης πυρκαγιάς που για τρίτη μέρα καταστρέφει στο διάβα της χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου. «Το σημαντικότερο για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων, του χωριού και όλες οι δυνάμεις θα ριχτούν εκεί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τις  ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία των άγριων ζώων καθώς  και ιδιώτες κτηνιάτρους, οργανώνει αποστολή στην περιοχή για τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα.  

 Μεγάλη πυρκαγιά καίει  σε χορτολιβαδική έκταση, με ξερά χόρτα και καλάμια, στην Σπιάτζα, στον Πύργο. Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ οι φλόγες είναι μια ανάσα από τα σπίτια. 

 Πορεία προς τη Χρυσοκελλαριά έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου ΠύλουΝέστορος, στη Μεσσηνία.  Πριν λίγο δόθηκε εντολή για την εκκένωση του χωριού, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα.  Οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι κάτοικοι μεταφέρονται στο διπλανό χωριό Χαρακοπιό 

 Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών.  “Αποτρόπαιη” χαρακτήρισε τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο Μπρίτζετ Μπρινκ και τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει. «Το γεγονός ότι ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αμέσως μετά την συμφωνία που υπογράψαμε χθες  μας ανησυχεί πραγματικά», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος πρόσθεσε ότι η Μόσχα τού δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στην Οδησσό. 

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Σουηδός επιτετραμμένος στην ‘Άγκυρα για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στο οποίο τονίζεται η “έντονη αντίδραση” της Άγκυρας σε αυτό που αποκαλεί “τρομοκρατική προπαγάνδα” κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κουρδικής ομάδας στη Στοκχόλμη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές, την ίδια ώρα που που η Σουηδία και η Φιλανδία αντιμετωπίζουν την αντίθεση της Τουρκίας  στο αίτημα τους  για ένταξη στο ΝΑΤΟ 

Η παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων κηρύχθηκε ως έκτακτη ανάγκη διεθνούς ανησυχίας για τη δημόσια υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνοντας την ισχυρότερη έκκληση για δράση που μπορεί να κάνει ο οργανισμός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού. 

 Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο σε όλη την Ελλάδα. Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα βρίσκονται επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους. 

 Και ο καιρός… 

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα