back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Βίκτορ Ορμπάν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή στρατηγική στον Ουκρανικό πόλεμο

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται «νέα στρατηγική» απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού «οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν λειτουργούν», μία ημέρα αφού ο υπουργός του των Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο επισκέφθηκε την Μόσχα για να συζητήσει με το Κρεμλίνο νέες προμήθειες φυσικού αερίου.

Η στρατηγική πρέπει να έχει ως στόχο την ειρήνη αντί την νίκη στον πόλεμο, δήλωσε ο Ορμπάν σε ομιλία του στην Ρουμανία.

Η στάση που τηρεί η λαϊκιστική, εθνικιστική κυβέρνηση Ορμπάν διαχρονικά έχει καταστήσει την Ουγγαρία την φιλικότερη προς την Μόσχα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Βίκτορ Ορμπάν βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την συστηματική παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία. Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η Βουδαπέστη τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι στην Μόσχα, έχοντας μεν αρχικά καταδικάσει την ρωσική εισβολή, αλλά προβάλλοντας βέτο στην επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και αναγκάζοντας έτσι την Ενωση να αμβλύνει το πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσία στον τομέα της ενέργειας.

Με την Μόσχα η Βουδαπέστη συνεχίζει να διατηρεί προνομιακές σχέσεις ως προς την ενεργειακή τροφοδοσία της.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα