back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στη Χερσώνα

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές μάχες σημειώνονται τις τελευταίες 48 ώρες καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον της Ρωσίας στην επαρχία της Χερσώνας, δυτικά του ποταμού Δνείπερου, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρά πυροβολικού κατά μήκος του ποταμού Ινχούλετς, παραπόταμου του Δνείπερου, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

“Οι γραμμές εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του ποταμού είναι όλο και περισσότερο σε κίνδυνο”, ανέφερε το υπουργείο σε μια ενημέρωση της υπηρεσίας πληροφοριών.

Πρόσθεσε πως επιπλέον ουκρανικά πλήγματα προκάλεσαν κι άλλες ζημιές στη γέφυρα Αντονίφσκι, παρότι η Ρωσία πραγματοποίησε προσωρινές επισκευές.

Στο μεταξύ, δεκατρείς ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα έναν στρατιωτικό διάδρομο αεροδρομίου και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόχοβραντ της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό ανθρώπων, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς έγραψε στο Telegram πως ομάδες διάσωσης εργάζονται στα σημεία που επλήγησαν και πως ένας μικρός τομέας της περιφερειακής πρωτεύουσας, Κροπβνίτσκιι, έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των πληγμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα