back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προληπτική εκκένωση του οικισμών Πάνω και Κάτω Σταυρός.Γι’ αυτό τον λόγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Νωρίτερα είχε αποφασιστεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν και στην εκκένωση της Βρίσας. Η Βρίσα είναι το χωριό που είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από ισχυρό σεισμό.

Στον Έβρο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το οικοσύστημα στο δάσος της Δαδιάς. Σε σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη αποφασίστηκε οι προσπάθειες διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών να επικεντρωθούν στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα του εθνικού πάρκου, όπου εντοπίζονται κυρίως τα ενεργά μέτωπα. Το μεσημέρι άλλαξε η φορά του ανέμου με αποτέλεσμα να ευνοεί την ανάπτυξή της φωτιάς και προς τον οικισμό της Δαδιάς ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Καλλονή Τροιζήνας. Άμεσα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Ζωφριά, στα Άνω Λιόσια του δήμου Φυλής.

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στην Ελάτεια, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στον Αγιο Δημήτριο Πτολεμαΐδας, όπου επίσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις.Εξάλλου, φωτιά ξέσπασε στη Φαιστό, του Δήμου Ηρακλείου, που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πέτρινη Πολιτεία. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ επιχειρούν εκτός επίγειες δυνάμεις, και δύο εναέρια. Φωτιά και στην Ανδρίτσαινα των Κρεστένων Ηλείας, που καίει δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία για αύριο Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική την Εύβοια και την Βοιωτία.

“Να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη”, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές στην Παλλήνη και στο Ντράφι “Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί… Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα στρατιωτικό σκάφος. Η επίθεση έγινε μία ημέρα αφότου η Μόσχα κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε τα πλήγματα στην Οδησσό ως μια πράξη “βαρβαρότητας” που δείχνει πως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Μόσχα ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία που υπεγράφη την Παρασκευή.

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε σήμερα πως η Ελλάδα εσκεμμένα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης ενώ για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο για την Τουρκία να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, η οποία «δεν είναι συμβατή με τις αρχές καλής γειτνίασης και προσήλωσης στη Συνθήκη».

Στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αναφέρεται σε μηνύματά του ο πολιτικός κόσμος της χώρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Το βράδυ, η Πρόεδρος θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ παραμένουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.

Την κωμωδία “Το καρέ του έρωτα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, φιλοξενεί απόψε το θέατρο του Κολωνού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή” που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μουσικοθεατρική παράσταση, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τέχνης της Δανίας, φιλοξενεί απόψε το Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειάς Αττικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης.

Και ο καιρός…

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα