back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κρέστενας στην Ηλεία. «Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροτοδασικές εκτάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος. Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για ενδεχόμενες ζημιές σε σπίτια». Όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, ο δήμαρχος ότι «το πύρινο μέτωπο απλώθηκε σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων», προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή». Αυτή την ώρα η φωτιά φαίνεται να απομακρύνεται από τα Κρέστενα, με κατεύθυνση προς τα χωριά Γρύλλος, Βρίνα και Σμέρνα.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την φωτιά στην Λέσβο με την αλλαγή των ανέμων δείχνει ότι οι φλόγες επιστρέφουν στα καμμένα και όλοι ελπίζουν ότι θα οριοθετηθεί.

Στον Έβρο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το οικοσύστημα στο δάσος της Δαδιάς. Σε σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη αποφασίστηκε οι προσπάθειες διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών να επικεντρωθούν στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα του εθνικού πάρκου, όπου εντοπίζονται κυρίως τα ενεργά μέτωπα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Καλλονή Τροιζήνας.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία για αύριο Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική την Εύβοια και την Βοιωτία.

“Να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη”, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές στην Παλλήνη και στο Ντράφι “Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί… Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Mήνυμα ενότητας, αναζήτησης συναινέσεων και συγκλίσεων για το καλό του τόπου, εν μέσω σκληρών διλημμάτων και δύσκολων επιλογών σε ένα αβέβαιο και απειλητικό διεθνές περιβάλλον, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στη δεξίωση για την 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι «καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Ειδική αναφορά έκανε η Πρόεδρος και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στοιχειώνει τις μέρες και τις συνειδήσεις μας. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και σχεδιάζει, από κοινού με τους εταίρους της, τις πολιτικές του μέλλοντος».

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα στρατιωτικό σκάφος. Η επίθεση έγινε μία ημέρα αφότου η Μόσχα κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε τα πλήγματα στην Οδησσό ως μια πράξη “βαρβαρότητας” που δείχνει πως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Μόσχα ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία που υπεγράφη την Παρασκευή.

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε σήμερα πως η Ελλάδα εσκεμμένα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης ενώ για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο για την Τουρκία να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, η οποία «δεν είναι συμβατή με τις αρχές καλής γειτνίασης και προσήλωσης στη Συνθήκη».

Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν και αύριο επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.

Και ο καιρός…

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα