back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η τουρκική προκλητικότητα υπερβαίνει τα όρια της λογικής

Διαβάστε επίσης

«Η τουρκική προκλητικότητα υπερβαίνει όχι μόνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και τα ίδια τα όρια της λογικής» τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ερωτηθείς για δηλώσεις εκ μέρους Τούρκων αξιωματούχων ότι οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αποτελούν απάντηση στις αντίστοιχες ελληνικές. «Καθώς αναφερόμαστε σε παραβιάσεις και υπερπτήσεις, να μιλήσουμε με αριθμούς. Μέχρι την 30η Ιουνίου, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 3.954 παραβιάσεις και 136 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους. Δεν απαιτείται περαιτέρω σχολιασμός» προσέθεσε.

Ο κ Δένδιας, πάντως, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενημερώνει σχετικά εταίρους και συμμάχους της «έχουμε εντείνει το τελευταίο διάστημα την εκστρατεία ενημέρωσης των συμμάχων, εταίρων και της διεθνούς κοινής γνώμης».

Επισημαίνει παράλληλα ότι η Αθήνα επιθυμεί τον διάλογο με την Άγκυρα. «Επιθυμούμε ειλικρινά να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα. Εξακολουθούμε να προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Θεωρούμε ότι λύση υφίσταται και ότι είναι εφικτή. Για να επιτευχθεί, όμως αυτή η λύση, η Τουρκία οφείλει να πάψει να παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Δεν ζητάμε κάτι εξωπραγματικό. Ζητάμε η Τουρκία να εφαρμόσει τις αρχές και τις αξίες που οφείλουν να σέβονται όλα τα κράτη που έχουν προσυπογράψει τον Χάρτη του ΟΗΕ, την Συνθήκη του ΝΑΤΟ και οραματίζονται να ενταχθούν στην Ε.Ε».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα