back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στάινμαϊερ: Πόλεμος και κατά της Ευρώπης ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεξάγει κατά της Ουκρανίας είναι επίσης “ένας πόλεμος κατά της ενότητας της Ευρώπης”, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

“Ο πόλεμος που ο Πούτιν διεξάγει κατά της Ουκρανίας είναι επίσης ένας πόλεμος κατά της ενότητας της Ευρώπης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάσπασή μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί το μεγάλο έργο μιας ενωμένης Ευρώπης που αρχίσαμε με έναν τόσο πολλά υποσχόμενο τρόπο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πάντερμπορν, στη δυτική Γερμανία.

Αυτός ο πόλεμος δεν αφορά μόνο το έδαφος τη Ουκρανίας, αγγίζει το διπλά κοινό θεμέλιο των αξιών μας και της ειρηνικής μας τάξης των πραγμάτων”, πρόσθεσε.

Αλλά η υπεράσπιση αυτών των αξιών και η εγγύησή τους σημαίνει επίσης ότι είμαστε έτοιμοι να “δεχτούμε αισθητά μειονεκτήματα”, υπογράμμισε ο Γερμανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα εν λόγω μειονεκτήματα.

“Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό; Όλοι είμαστε αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα – σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες”, δήλωσε.

“Η Ρωσία δεν περιορίζεται στην αμφισβήτηση των συνόρων, δεν περιορίζεται στην κατάληψη των εδαφών ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου γειτονικού κράτους, θα φθάσει μέχρι και να αμφισβητήσει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας”, κατήγγειλε επίσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα