back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μείωση της παροχής φυσικού αερίου στο 20 από 40% στην Ευρώπη προγραμματίζει από την Τετάρτη η Gazprom, επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα, και σε δεύτερη τουρμπίνα στον Nord Stream 1. Αναφορικά με την επισκευασμένη τουρμπίνα η Siemens Energy κατηγορεί το ρωσικό κολοσσό για γραφειοκρατική ολιγωρία.

«H Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, «αργά ή γρήγορα»», προειδοποίησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Εν τω μεταξύ, στην πρόταση της Ευρωπ. Επιτροπής για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, αντιτίθεται και το Παρίσι.

Την πρόταση του για τη μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου στη βιομηχανία αναμένεται να καταθέτει ο πρωθυπουργός ενόψει και του αυριανού συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, προκειμένου να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Στην απόρριψη του αιτήματός του για συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις 15 Μαρτίου πρότεινε σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να την απορρίψουν και τυπικά τέσσερις μήνες μετά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Άλλωστε το opengov είναι μια μεταρρύθμιση δική μας που ας ξέρουν οι πολίτες ότι δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για 6 μήνες κήρυξε η γγ Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες Δαδιάς, Προβατώνα, Λύρας και Λευκίμμης στον Έβρο, για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Αυτή την ώρα, δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα της πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στα οποία έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης και των δασικών υπηρεσιών. Περισσότερα από 25.000 στρέμματα καμένης έκτασης είναι η πρώτη εκτίμηση της καταστροφής από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και αντίστοιχα περισσότερα από 17.000 στρέμματα από την πυρκαγιά στα Βατερά της Λέσβου, σύμφωνα με τους χάρτες της αρμόδιας υπηρεσίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών.

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Λέσβο και στην Ηλεία, οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Ζαϊπη και Φούρκα, Χαλκιδικής.

Έναν 63χρονο προσήγαγε η πυροσβεστική. Είναι ύποπτος για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Λουκάς, στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνταν με μηχανάκι κι έβαζε τις φωτιές στην άκρη του δρόμου.

Πολύ αυξημένος και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω και Κάλυμνο.

Συζήτηση με εργαζόμενους νέους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στο αμφιθέατρο της ΤΕχνόπολης.

«Σήμερα με το σύστημα το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας ο κάθε νέος ο οποίος θα εργάζεται έστω και μια ώρα ανασφάλιστος, θα γνωρίζει ότι χάνει εισφορές οι οποίες θα του επιτρέψουν να έχει μια επικουρική σύνταξη πολύ καλύτερη από αυτή που θα είχε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Τραγικό δυστύχημα με έναν 22χρονο Βρετανό στα Σπάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο που ερχόταν από τη Μύκονο το είχαν μισθώσει τέσσερις Άγγλοι. Αφού προσγειώθηκε στην Παιανία, ο έλικας τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν εκ των τεσσάρων επιβατών.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα «συγγνώμη για το κακό που διαπράχθηκε» σε βάρος αυτοχθόνων στον Καναδά, ιδιαίτερα σε καθολικά σχολεία όπου παιδιά έπεσαν θύματα κακοποίησης, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικό λάθος» την αναγκαστική πολιτιστική αφομοίωση. Μιλώντας στον χώρο όπου βρισκόταν παλαιότερα ένα τέτοιο σχολείο, στην κοινότητα Μάσκουατσις στον δυτικό Καναδά, ο ποντίφικας ζήτησε συγχώρηση για την υποστήριξη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην «αποικιοκρατική νοοτροπία» των καιρών εκείνων, αναγνωρίζοντας πως παιδιά ιθαγενών «υπέστησαν κακοποίηση σωματική και λεκτική, ψυχολογική και πνευματική».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα