back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα μέσω Power Pass

Διαβάστε επίσης

Μετά από πλήθος καταγγελιών που δέχθηκε η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ από δυσαρεστημένους καταναλωτές για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της πλατφόρμας Power Pass η οργάνωση διαμόρφωσε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα της, ζητώντας από τους πολίτες να το συμπληρώσουν ανώνυμα έως τις 27/7/22.

«Ο στόχος μας είναι διττός. Πρώτον η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών έτσι ώστε να μη τους δημιουργούνται υψηλές προσδοκίες, που κατόπιν διαψεύδονται και δεύτερον η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση για την οριστική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», επισημαίνει στον Αθήνα 9.84, η αντιπρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

«Έτσι κινούμενοι από το πλήθος των καταγγελιών, που δεχόμαστε από τους καταναλωτές οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από τα ποσά που έλαβαν ως αποζημίωση για την ρήτρα αναπροσαρμογής δημιουργήσαμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και καλούμε τους πολίτες να απαντήσουν ανώνυμα σε ερωτήματα όπως τι ποσά έλαβαν μέσω του Power Pass αν είναι ικανοποιημένοι και ποιες είναι οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας», εξηγεί η κα Καλαποθαράκου. «Η έρευνα θα είναι διαθέσιμη μέχρι και την Τετάρτη 27/7/22».

«Είναι γεγονός ότι οι καταναλωτές έλαβαν ποσά δυσανάλογα πολύ μικρά σε σχέση με αυτά που έχουν πληρώσει για το ρεύμα αυτούς τους 6 μήνες» τονίζει η αντιπρόεδρος της οργάνωσης. «Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ εξαρχής είχε μιλήσει για ψίχουλα. Στόχος μας είναι η συλλογή και δημοσίευση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από αυτήν την έρευνα έτσι ώστε να ασκήσουμε πίεση προς την κυβέρνηση για να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να υπάρχει διαφάνεια και προστασία του καταναλωτή και όχι μια επιδοματική πολιτική ολίγων ευρώ, την οποία έχει υιοθετήσει έως σήμερα η κυβέρνηση. Παράλληλα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου στην συλλογική αγωγή της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και όχι τη μη εφαρμογή της για 11 μήνες».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα