back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Όχι” Τασούλα στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή κανονισμού της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόρριψη του αιτήματος του για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και που τέθηκε προς συζήτηση στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής.

«Προφανώς αυτή την απόφαση την είχαν λάβει από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση» σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας βολές στον Κώστα Τασούλα ότι έφερε «εν κρυπτώ την πρόταση τέλη Ιουλίου και λίγο πριν κλείσει η Βουλή».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν επιθυμεί τη διαφάνεια στην διαχείριση των πόρων και δεν θέλει να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή, κοινωνικά δίκαιη και εθνικά επωφελή αξιοποίησή τους.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, βάσει του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλή, για τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής με την προσθήκη σχετικής διάταξης στο άρθρο 44 που θα προβλέπει τη σύσταση “Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027”.

Σε άτυπη πάντως ενημέρωση του το ΠΑΣΟΚ, μέσω της Γραμματέας του Ε. Λιακόυλη, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης είχε ζητήσει από τις αρχές του χρόνου την σύσταση σχετικού οργάνου για την διαχείριση και τον έλεγχο του Ταμείου Ανάκαμψης και επισημαίνει ότι θα στηρίξει κάθε θετική πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώνει δε ότι ένα τέτοιο θεμα «δεν μπορεί να συζητηθεί σε μια συνεδρίαση 5 λεπτών πριν κλείσει η Βουλή» και αφήνει να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα, ώστε να κατατεθεί από κοινού μια σχετική πρόταση για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα